Tamagoyaki
Fenomenální recepty

Tamagoyaki

Kamarád @trananas strávil v Japonsku asi půl roku (tak koukněte na jeho instagram) a přivezl mi speciální pánvičku na omeletu tamagoyaki. Přivezl mi ji, protože si omylem pořídil dvě. A to umí japonsky! Kdybych si já kupoval v Japonsku pánvičku, tak bych si díky svému lingvistickému talentu odnášel z obchodu s pánvičkami narozeninový dort a dvacet froté ručníků.
Pojďme ale k receptu, protože vím, že už se na něj třesete jak aspik ve sklepě při zemětřesení.

Nejdříve si v misce smíchejte vejce, sójovou omáčku, sůl a cukr. Když jsem se Vieta ptal, co se do omelet dává, odpověděl mi, že cokoliv, protože je to omeleta a tam se to prostě neřeší. Zpátky ale ke strojům. Směs si zamícháme hůlkami, protože Japonsko a necháme ji bokem. Na pánvi si rozehřejeme olej a vaječnou směsí pokryjeme celou plochu pánve. Po chvíli ji shrneme k jedné straně pánvičky a na zbytek plochy nalijeme další vrstvu. Ale pozor! Musí se dostat trochu i pod shrnutou část aby se oba díly propojili jak lego v rukou šikovného školáka. Po chvíli uchopíme shrnutou část hůlkami a otáčíme ji přes tu nalitou . Vznikne jakási vaječná roláda a to mají naši diváci rádi. Postup opakujte ještě několikrát, ať máte pořádného omeletového cvaldu. V Japonsku se tomu říká omeletový cvalda-san.
Můžete dozdobit třeba petrželkou, ale myslím, že to byl právě Ghandí kdo řekl „petrželku ne“.
PS: Pokud jste můj naprosto přehledný recept nepochopili na první dobrou, podívejte se na video, kde jsou roztřesené a nepřehledné záběry.

No Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Sleduj Taste of Red!