Sia restaurant
Recenzovaná místa

Sia restaurant

Polovina z vás neví, kam se vydat na oběd či večeři. A tak když je čas něco zakousnout, nervózně refreshujete můj Instagram a čekáte na nějaké to znamení z hůry. Ta druhá polovina právě kliká na tlačítko „přestat sledovat“. Dnes tu ale pro vás mám takové malé deus ex machina v podobě doporučení, kde si dát tu nejlepší kantonskou husu. Ano, Řekl jsem husu.
Když @lukashejlik řekne, že je na čase dát @gastrokrouzek zase dohromady a zajít do nějaké té restaurace na pěkné posezení, máte dvě možnosti – jít a nebo se připravit o jeden z největších zážitků (Lukáš totiž umí TROCHU žonglovat). Samozřejmě jsem pozvání přijal a spolu s @tasteofkate se vydali vstříc novým gastrozážitkům do restaurace @sia_restaurant . To je ta neuvěřitelná, třípatrová restaurace s rybama v podlaze a bambusem za sklem. Ovšem nejsem panda, takže jsem nepřišel obdivovat bambus a ani se nerozhodl prospat celý den. Šel jsem hlavně ochutnávat. Každé pondělí se tam nově bude podávat kantonská husa pro 6-8 lidí (nebo tři tasteofred). Všechno to chuťové nekonečno začalo husím vývarem s vodními kaštany, houbami shitake a lotosovým kořenem. Pokud totiž nemá vývar alespoň něco z lotosu, tak to nepozřu. Následoval hlavní chod – husa a k tomu napařované knedlíčky, rýže, nudle, salát, kompot z kumqatu (ať už je to cokoliv). Něco tak dobrého jsem naposledy jedl v jednom surrealistickém snu, kde jsem se stal zeleným jablkem letícím před obličejem muže v buřince. No a když už si říkáte, že to stačilo, přijde k vám obsluha a nonšalantně se zeptá: „Co takhle nějaký dezert?“ Moje srdeční aorta už nechtěla, ale mozek rozhoduje o všem. Něco jako creme brule,, něco jako malinová zmrzlina a lívanečky (ty jsem poznal). To vše jsem ochutnal, to vše mi bude strašně chybět. A proto tuto recenzi zakončuji hodnocením 5 červených pand a k tomu 4 velké, černobílé.

No Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

Instagram did not return a 200.

Sleduj Taste of Red!