Kaštany a speciální chilli máslo
Fenomenální recepty

Kaštany a speciální chilli máslo

3 dny do Vánoc, slovy TŘI! Všudypřítomné šustění balícího papíru (čím víc přírodní, tím víc hipsterský), vůně borovicového dřeva, biomatky už pomalu krájící mrkev z farmy do bramborového salátu a vegani hromadně pouští kapry do Vltavy. To jsou Vánoce. Pro mne, jako pro renomovaného fůdblogera, patří k těmto spasitelským dnům i kaštany (klidně i ty ledové) a to je právě ten důvod, proč si je dnes spolu připravíme. I když nebudu s vámi, tak vás prostřednictvím svého blogu velice intimě provedu celým procesem jako golfový trenér mladou manželku podnikatele, který je často na cestách.
Nejprve si nakupte kaštany. Kaštany se dělí na velké a malé. Jedny jsou velké, ty druhé zase malé. Pro náš recept si kupte ty velké a u každého z nich penetrujte slupku do tvaru kříže. Pokud tak neučiníte, budete si při pečení připadat jak pěšáci při operaci Overlord při vylodění v Normandii. Když máte svoje zářezy hotovy, a já se klidně vsadím že máte, rozehřejte troubu a dno pekáče, ve kterém budete tyhle nezbedy péct pokryjte mořskou solí. Na ně naklaďte kaštany a uchovejte je uvnitř výhně do té doby, dokud se nerozevřou jak vetřelčí vejce. Mezitím si smíchejte dohromady máslo, trošku soli, chilli a uzenou papriku. Touto nebeskou substancí pak potřete rozevřená místa. Do zbytku žoviálně namáčejte vyloupané kaštany a konverzujte, proboha živého konverzujte!
Za propůjčení dekoru, děkuji své drahé @tasteofkate , která tento smetanově bílý talíř dostala od @lucijef a ta ho koupila od @vypecky, která ho vyrobila za přítomnosti potu slz a kaolinu.
Dnešní foto je doplněno o hodinky Prim. Nebylo by to nic tak zvláštního, ale jelikož jsou za chvíli Vánoce, tak na mne jde nostalgie. Tento kus hodinářské zručnosti je vůbec první, který můj otec v mládí dostal. Teď je mám já a po mne, po mne je budou mít moje děti nebo psi. Ještě totiž nevíme, co chceme radši. A ne… Nebrečim… fakt ne… nekoukejte se na mne!

No Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Sleduj Taste of Red!