Video

Grilování!

tasteofredKdyž jsem se dozvěděl o soutěži na @foodblogroku o zelený gril vajíčkového charakteru, neváhal jsem ani minutu a zavolal @vakostepan , jestli mohu u něj točit (má totiž gril). Rozmrzele mi řekl, že má jediný den dovolenou. Odpověděl jsem mu, že to nevadí a přijel nepozván v devět ráno.Rozhodnout se, který recept nejlépe vystihuje náš vztah bylo snadné, protože neexistuje nic lepšího, co by tak dokonale symbolizovalo naše přátelství než meloun a ananas. Když k tomu přidáte ještě kuřecí prsa potřená koriandrovým pestem, získáte téměř idylickou BROmanci.Pojďme ale k receptu, neboť nás čas tlačí jak boty atypicky rostlého, sedmnáctiletého basketbalisty. Nejprve si připravíme pesto, rozdrcením koriandru, petrželky a máty. K tomu přidáme špetku soli, kapku olivového oleje a nesmíme zapomenout na hrstku parmezánu. Kuřecí prsa nakrájená na pruhy, napíchneme vlnkovitě na bambusové špejle, (nepoužívejte ty normální, nejsme přeci barbaři.) Osolíme a opepříme. Do soustavných kruhů je pokládáme na rozpálený gril a následně je potřeme pestem. Dále si v zeleném porcelánovém hrnečku smícháme javorový sirup, čerstvě nakrájené chilli papričky a pár lístků máty. Zamíchejte stejně jako trenér sestavu fotbalové reprezentace a dejte tuto dolce směs stranou. Mačetou nakrájený ananas i meloun vložte na gril a po jeho sejmutí potřete javorovosirupovou směsí. Podávejte s jistou sebeironií avšak s neprůstřelně sebejistou důvěrou. Ps: s zudbou je vše lepší #biggreeneggcr #venkuchutnalip

Zveřejnil(a) Adam Dvořák dne Neděle 22. září 2019

No Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *