Bramborové placky
Fenomenální recepty

Bramborové placky

Tohle je takový vzpomínkový recept z mládí. Když jsem byl malá nezbedná holčička, hlídala mne Heduš a jednou za čas dělala bramborové placky. Nebyly to přesně tyhle placky, protože, její nechuť k vaření se odrážela i na složitosti receptů. Šlo o čistě bramborovo-moukovo-vajíčkovou substanci, která se později převedla do placek. I tak jsem to miloval a roztomile přibýval na váze jak čerstvě narozené slůně.
Jelikož jsem ale přední český foodbloger populární i na Slovensku (myslím že mne sleduje jeden člověk z Košic), rozhodl jsem se tento recept povýšit na gastronomický zážitek plný zvratů, lásky, pomsty a usmíření. Nejdříve si uvařte brambory s troškou soli. Vyjměte je z vroucí lázně a rozdrťte je stejně jako sedmiletého chlapce v jeho první hře v šachy. Rozmačkanou směs posypte přiměřeným množstvím polohrubé mouky, přidejte jedno rozkošné vejce, na malé kostičky nakrájený Černošický špek od @reznictvinamaso ,uzený na bukovém dříví (který připravovaly jen panny narozené v červencovém novoluní) a do toho všeho přimíchejte nastrouhaný švýcarský sýr Gruyére. Vyhotovte skvostné placičky a smažte buď na másle, nebo na oleji, nebo na pánvi.
K tomuto řekl bych až prostému jídlu si za přítomnosti zakysané smetany, soli, pepře, jarní cibulky a pažitky vyhotovte osvěžující dresing, který naplní vaše srdce štěstím jak nová letní láska ze Slap. Servírujte výhradně na ptačím podnose a ptačím talíři. Pokud byste měli při přípravě na rameni sýkorku uhelníčka, získáte rozhodně plusové body.

No Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Sleduj Taste of Red!